Huis van Diensten

Daar zit je dan met de handen in je haar.

🍀 Ondernemer

🍀 gedreven

🍀 trots! tot nu……..


Je zit stuk, oververmoeid, depri. Jij wilt weer werkplezier terug!!


Wist je dat de meeste ondernemers, manager én leidinggevenden omkomen in hun werk? Dan heb je echt geen ruimte voor personeelszaken, geldkwesties of gedonder in de zaak. Toch? Wij helpen je daar waar nodig. Terug naar de lol in ondernemen en werkplezier!

Bel ons! tel: 0851306719

Hoe simpel kan het zijn?

 

 

lees verder op deze pagina >

- Uitgelicht -

vandaag

REDACTIE
Dineke Bazuin

info@huisvandiensten.nl

De IJscoman

“Verdwenen beroepen”

Eerst hoorde je het belletje in de verte………..

Iedere week op een vast tijdstip, zo tussen 2 en 4 in de middag, wisten we dat hij er aankwam. Voordat hij in aantocht was renden we, direct na de schoolbel naar het plein.

 

Eerst hoorde je het belletje in de verte en dat kwam steeds dichter bij. Hij ging altijd op de hoek staan tegenover de slager. Uit de andere straat zag je dan eerst de kar om de hoek komen en vervolgens zag je de man verschijnen. Hij was toen al legendarisch ‘Italiaans’ net zoals zijn product. Iedereen in de stad kende hem. De IJscoman. Een feest om hem iedere week op een vast tijdstip tegemoet te komen. ’s Morgens bij het opstaan begon het feest al! Een kleine tinteling, diep van binnen, waardoor het opstaan een tikje gemakkelijker ging. Het muntje van mama om er ’s middags een ijsje voor te kopen. De hele dag goed opletten dat je deze tijdens het speelkwartier niet zou verliezen!

Verdwenen beroep? 

Niet echt. De ijsverkoper bestaat nog steeds. Maar het ritueel is veranderd. Een ijsje ligt nu in de vrieskist, verpakt in alle soorten en maten. Je erop verheugen is van korte duur want het is geen luxe meer voor velen en erop wachten hoeft ook niet meer. Iedere supermarkt heeft veel keuze en de mobiele ijscoman heeft nu een winkel met eigengemaakt ijs en tientallen smaken. IJs is trendy geworden. Een product waarmee geëxperimenteerd wordt met smaken en samenstelling. Chocolade, nootjes, kleurtjes hagel, ieder ijsje wordt een persoonlijke keuze. Een ijsje is nog steeds een feest maar de keuzes maken het vaak erg moeilijk.  Er moet gekozen worden tussen een hoorntje of bekertje? Hoe groot mag het zijn? Wilt u ook slagroom of fruit erbij? Of een andere topic?

Dat had onze IJscoman niet, hij had twee smaken: vanille en aardbei. Voor de beter bedeelden of als je jarig was, kon er nog slagroom gekocht worden. De beleving van de ijscoman bestaat nog maar de beleving van het ijsje is met de tijd meegegaan. Feitelijk is de ijscoman verandert in een ondernemer met een groeiende en trendy business. De ijsverkoper zoals ik hem heb gekend, is wel degelijk verdwenen. Nog steeds als ik ijs zin heb, denk ik even aan hem. Hoewel nog steeds een ijsliefhebber, ken ik de verkoper nu niet meer. Ik sta graag nog voor de vitrine bij de Italiaan. Favoriete smaak? Vanille met een andere smaak erbij. Dat dan weer wel.

 

IJscoman-verdwenen-beroep