Huis van Diensten

Daar zit je dan met de handen in je haar.

🍀 Ondernemer

🍀 gedreven

🍀 trots! tot nu……..


Je zit stuk, oververmoeid, depri. Jij wilt weer werkplezier terug!!


Wist je dat de meeste ondernemers, manager én leidinggevenden omkomen in hun werk? Dan heb je echt geen ruimte voor personeelszaken, geldkwesties of gedonder in de zaak. Toch? Wij helpen je daar waar nodig. Terug naar de lol in ondernemen en werkplezier!

Bel ons! tel: 0851306719

Hoe simpel kan het zijn?

 

 

lees verder op deze pagina >

- Uitgelicht -

vandaag

REDACTIE
Dineke Bazuin

info@huisvandiensten.nl

“Hard versus zacht.”

De regels van de arbeidsmarkt; natuurlijk bestaat de arbeidsmarkt niet uit gevoelens en emoties. Wet en regelgeving, stevige normen én waarden bepalen de regels als het over werk gaat. Deze houding is leading op de arbeidsmarkt voor hoe zaken geregeld worden. Hierbij worden emoties, betrokkenheid en de werkbeleving over het algemeen achterwege gelaten.

 

HARD = regels en overeenkomsten. ZACHT= betrokkenheid en beleving. Ze staan vaak tegenover elkaar. Harde zaken daar heb je wat aan, de zachte menselijke sociale zaken zijn vaak minder interessant. Er moet gewerkt en geproduceerd worden. Eerst omzet draaien dan de beloning. Maar toch zijn er verschuivingen te bespeuren. De interesse neemt toe om werken anders en socialer te benaderen en aan te sturen.

 

“Nee, Zelf doen!”

Ieder kind roept op een zekere leeftijd “Nee!  Zelf Doen!”  Wie kent dat niet? Die impuls moeten we vervolgens afleren als we aan het werk gaan. Allemaal spelregels worden  aangeleerd en je moet ook veel afleren, om je volgens de norm in bepaalde omstandigheden te gedragen. En de maatschappelijke waarden bepalen hóe je je moet inzetten. De behoefte aan zelfregie in het werk neemt toe, we willen meer zelf de omstandigheden bepalen, zelf de voorwaarden bepalen. De normen en traditionele waarden veranderen. Werken is en blijft een serieuze zaak. Het draait tenslotte om je levensonderhoud. Werken kan niet meer los gezien worden van de rest van het leven. Door de uitbreiding van de werkmogelijkheden zoals thuis werken, zelf de tijden bepalen, gaan werk en privé steeds meer door elkaar lopen.

Flexibilisering, zoveel vrijheid

Door de flexibilisering en invloed die we steeds meer hebben, lijkt het of alles meer persoonlijk op te lossen is. Maar het blijft wel zaak om waakzaam te blijven opdat werken niet gaat overheersen. Of misschien juist je privé-leven alle tijd opslokt. Want we hebben niet geleerd om zoveel vrijheid te genieten en zelf keuzes te maken. Velen werken daardoor juist meer en harder. Want je wilt de beeldvorming positief houden over jouw inzet, het vertrouwen niet schaden bij je werkomgeving; met een zekere balans in je energiehuishouding, voldoende energie voor vrije tijd en om het werk te blijven doen. Het is zoeken en onderzoeken wat bij jou werkt. Bewust daarmee bezig zijn én jezelf kennen. We hebben nog een hele weg te gaan om de combinatie van werken, vrijheid, verplichtingen, resultaat, gezondheid en inkomens verdienen op elkaar af te stemmen om een prettige en leefbare balans te vinden.

 

 

 

Ontspanning in de jaren 20