Huis van Diensten

Daar zit je dan met de handen in je haar.

🍀 Ondernemer

🍀 gedreven

🍀 trots! tot nu……..


Je zit stuk, oververmoeid, depri. Jij wilt weer werkplezier terug!!


Wist je dat de meeste ondernemers, manager én leidinggevenden omkomen in hun werk? Dan heb je echt geen ruimte voor personeelszaken, geldkwesties of gedonder in de zaak. Toch? Wij helpen je daar waar nodig. Terug naar de lol in ondernemen en werkplezier!

Bel ons! tel: 0851306719

Hoe simpel kan het zijn?

 

 

lees verder op deze pagina >

- Uitgelicht -

vandaag

REDACTIE
Dineke Bazuin

info@huisvandiensten.nl

Persoonlijke gewoontes en bewustwording beïnvloeden je werkbeleving.

“Energie en ontspanning vanuit andere bronnen”

Voeding, beweging en medische adviezen zijn aan constante verandering onderhevig. ieder jaar is er wel weer iets uitgevonden of komt er een trend uit een ander land binnenzeilen met super effecten!

“Dat we zolang zonder hebben geleefd lijkt dan onvoorstelbaar!”  Dan heb ik het niet over de sauna, fitness, yoga of gewoon gezond eten, de standaard activiteiten van deze tijd, zeg maar. Nee, over superfoods! bijzondere yoga, zen meditatie, enz.. Een hele industrie is gebouwd rondom onze behoefte aan energie, ontspanning en goede gezondheid. Er  gaat veel geld in om. Je moet er veel voor doen (en kopen) om de effecten te ervaren. Terwijl de oplossing vaak binnen handbereik ligt.’ Zo kom ik regelmatig mensen tegen die aparte gewoonten ontwikkelen omdat ze er energie van krijgen en rustig van worden. Ik heb het over wat mensen zelf hebben ontdekt als energiegever en ontspanningsactiviteit. Iets wat anderen vaak niet weten omdat het zo persoonlijk is. Of misschien ook doen maar niet herkennen als energie boost met hetzelfde effect als de sportschool of het eten van bijzondere exotische vruchten.

🍀Enkele voorbeelden van gratis energiegevers

Neem nou Dirk. Hij is al jarenlang lasser en begint de dag met ‘boksen’. Zoals boksen op een boksbal, bekend uit boksfilms. Het rammen op een speedbal geeft hem energie. “Dan pas ben ik wakker en heb zin om te werken”. Hoewel het een stoere bezigheid is zijn er weinig mensen van op de hoogte. “Ik zeg het nooit tegen iemand, men vindt het een agressieve sport en vroeger was ik al een straatvechtertje. Ik doe het echt voor mijzelf, om fysiek wakker te worden en, aarzelend, het is goed voor mijn zelfvertrouwen.” Sport geeft energie.
En dan is er Jacqueline: verzorgster van oorsprong, nu winkelbedrijfsleidster. Zij krijgt energie van…. soaps kijken. “Iedere dag als ik thuiskom, ben ik uitgeblust. Echt volledig afgedraaid. Het eerste wat ik doe is koken. Even de kids eten geven en na het eten, dat weten ze al, heb ik een half uur voor mezelf. Dan kijk ik een soap. Half uurtje opladen en ik ben er weer voor de avond. Ik word er rustig van en krijg er energie van. Heerlijk. Als ik niet kan kijken dan blijf ik afgedraaid en slaap onrustig”. Ontspanning geeft ook energie!
Lees ook over de energiegever van Stanly. Hij leest strips. Nou is dat niet zo gek, dat doen veel volwassenen soms tot op hogere leeftijd maar het gaat meer over het tijdstip. Hij leest strips namelijk  in de pauze op zijn werk. “De strips die ik meeneem doen mij direct belanden in een andere wereld. Ik word daar vreselijk rustig van. Om dit te kunnen doen moet ik me wel afzonderen van mijn collega’s. Dus direct na de lunch zeg ik dat ik even een blokje om ga en neem een stripboekje mee.” Ik zoek dan een rustig plekje ergens buiten. Na een kwartiertje ben ik weer opgeladen. Als ICT-er heb ik dat echt nodig. Soms is het te druk, dan lukt het niet. Het effect is dan dat ik veel eerder overbelast raak. De concentratie neemt af. Op die top dagen probeer ik er dan even tussenuit te piepen en ga op de WC mijn stripmoment pakken. Het effect is dan wel minder, maar het voelt als meditatie, ook 5 minuten hebben al een positieve uitwerking”. Totaal iets anders doen, geeft ook energie!
“Heb jij ook een aparte gewoonte ontwikkeld?” Geeft het je energie of ontspanning? En wil je die (best wel) delen met anderen? Maak hen ook bewust van alle mogelijkheden die voor handen liggen, bijna geen geld kosten en prima werken als energie boost! ‘T is maar dat je het weet 😉