Huis van Diensten

Daar zit je dan met de handen in je haar.

🍀 Ondernemer

🍀 gedreven

🍀 trots! tot nu……..


Je zit stuk, oververmoeid, depri. Jij wilt weer werkplezier terug!!


Wist je dat de meeste ondernemers, manager én leidinggevenden omkomen in hun werk? Dan heb je echt geen ruimte voor personeelszaken, geldkwesties of gedonder in de zaak. Toch? Wij helpen je daar waar nodig. Terug naar de lol in ondernemen en werkplezier!

Bel ons! tel: 0851306719

Hoe simpel kan het zijn?

 

 

lees verder op deze pagina >

- Uitgelicht -

vandaag

REDACTIE
Dineke Bazuin

info@huisvandiensten.nl

- De Zaak -

Doen wat bij je past. Het lijkt zo voor de hand te liggen. Je hoort het overal om je heen en jij zou het ook graag willen. Maar hoe pak je dat aan? En hoe weet je wat bij je past? Werk is toch werk en dat is nu eenmaal niet altijd leuk. Toch?

Meer werkplezier

Laat ik eerlijk zijn, 100% rozengeur en maneschijn is het nergens. Maar hoe fijn zou het zijn wanneer je van je werk meer energie krijgt dan nu het geval is? Dat als je opstaat, je zin hebt om aan de slag te gaan. Dat je niet alleen je vrije tijd hoeft te gebruiken voor activiteiten waar je blij van wordt, maar dat je dat plezier ook in je werk ervaart. Dat jij met je positieve energie jouw collega’s ‘aansteekt’ en dat je als team regelmatig in een ‘flow’ werkt.

Eerste stap naar verandering

Al vele jaren focus ik me erop dat mensen goed op hun plek zitten in hun werk.  Want ik weet hoe prettig het voelt als dat goed zit en als werkgever heb je daar ook het meeste profijt van. En dat maakt mijn werk ook weer leuker ;-). Om me heen zie ik veel mensen tobben in hun werk. Gedoe met de leidinggevende, te weinig afwisseling, te veel verantwoordelijkheid, initiatiefloze collega’s. Er kan van alles aan de hand zijn en iedereen beleeft De Zaak weer anders. Het is een Zaak van Werkbeleving  dus. En in die beleving is veel winst te halen. Als je je bewust bent van de dingen waar je blij van wordt en je prettig bij werkt en waar je je niet prettig bij voelt, is dat de eerste stap naar een verandering.

 

 

Inspiratie

Die stap hoeft niet per se een andere baan te zijn, het kan ook te maken hebben met anders kijken naar je werk (omstandigheden). Op deze website vind je allerlei (ervarings-)verhalen over werk en onderwerpen die daar mee annex zijn. In de rubriek ‘Ik heb het gedaan’ bijvoorbeeld, verhalen van mensen die de stap waagden naar iets anders op werkgebied. Interviews met (ander) werkzoekenden, met professionals die zich met werken en werkplezier bezighouden: werkgevers, HRM-functionarissen, directeuren, coaches etc.. Uit hun zienswijzen en persoonlijke verhalen kun je inspiratie halen.

Uitnodiging

Dus, ben je niet helemaal tevreden met je werk (of zelfs helemaal niet), ben je (ander) werkzoekend en weet je niet wat je volgende stap wordt? Lees de interviews, verhalen en tips en wie weet, vind je de inspiratie die je nodig had om te doen wat je altijd al wou doen! Of…. besef  je dat je eigenlijk best wel gelukkig kan zijn met dat wat je al doet 😉

En heb je zelf een aansprekend verhaal of ken je mensen die hun ervaring op dit gebied willen delen? Neem gerust contact met me op. Je doet er ook andere zoekers een groot plezier mee!De redactie:

Een denktank, individuele schrijvers en creatievelingen. Het is een diversiteit aan mensen met inzet voor de bewustwording en vergroting van het collectieve werkgeluk door de talenten die iedereen bezit in te kunnen zetten. We moeten er alleen bewust van worden en blijven. De bedenker van dit digitale nieuwsblad is Dineke Bazuin (zie korte interview).

Grote bijdrage aan de totstandkoming van dé digitale werkbelevingskrant “Zaak van Werkbeleving” is geleverd door:
Dorothea Piek met inspiratie en organisatie (Buro Goeie Grond), Lieke Bakker voor de unieke design (Studio eLBee)
en Renata Hilberts voor de creatieve uitvoering en puntjes op de i (Vi@Service).

 

 

- De Zaak -

In de jaren ’20 – ’30 was een handgeschreven brief een standaard communicatie middel. Brieven en kaarten waren vaak lang onderweg naar de plek van bestemming. Tegenwoordig worden er steeds minder handgeschreven brieven en kaarten verstuurd en neemt de digitalisering het over.

- De Zaak -

Veiligheidsvoorschriften waren in de vroege jaren nog niet ingetreden. In de loop van de eeuwen heeft er een behoorlijk verandering plaats gevonden ten behoeve van de veiligheid van medewerkers.

- De Zaak -

Tegenwoordig maken we heel veel foto’s. Door de digitalisering leggen we meer beelden vast dan voorheen. In de eerdere jaren was het een voorrecht om een foto van je te maken en was het afwachten hoe het resultaat eruit zag. Het wachten op de eigenlijke foto was nog wel het spannendst!