Huis van Diensten

Daar zit je dan met de handen in je haar.

🍀 Ondernemer

🍀 gedreven

🍀 trots! tot nu……..


Je zit stuk, oververmoeid, depri. Jij wilt weer werkplezier terug!!


Wist je dat de meeste ondernemers, manager én leidinggevenden omkomen in hun werk? Dan heb je echt geen ruimte voor personeelszaken, geldkwesties of gedonder in de zaak. Toch? Wij helpen je daar waar nodig. Terug naar de lol in ondernemen en werkplezier!

Bel ons! tel: 0851306719

Hoe simpel kan het zijn?

 

 

lees verder op deze pagina >

- Uitgelicht -

vandaag

REDACTIE
Dineke Bazuin

info@huisvandiensten.nl

- De Redactie -

Van de redactie; de denktank bestaat uit individuele schrijvers en creatievelingen. Een diversiteit aan mensen met inzet voor de bewustwording en vergroting van het collectieve werkgeluk. Dit wordt gedaan door de talenten, die iedereen bezit, in te zetten. We moeten ons er alleen bewust van worden en blijven.

De bedenker van dit digitale nieuwsblad is Dineke Bazuin.

Dineke: “Ik ben al zo lang als ik werk, bezig met de invloed van werken op mensen. Wat de laatste jaren namelijk opvalt is dat we leven en werken in goede omstandigheden. Toch vallen er steeds meer mensen uit door ziekte zoals burn-outs ed.  Dat is eigenlijk vreemd. De werkomstandigheden worden steeds beter, we zijn beter en hoger opgeleid en de salarissen blijven hoe dan ook stijgen.  We pleiten voor invloed op de werkvloer. Vaak zijn er commissies en medezeggenschapsorganen. En toch zijn we niet tevreden en vallen collega’s of jijzelf uit. Is er dan geen manier om dat tij te keren. Dat het geluksgevoel voor én in je werk stijgt met de toename van welvaren? Blijkbaar niet. Naar mijn inziens draait namelijk veel rond om je persoonlijke werkbeleving. Als die niet positief is dan zijn werkomstandigheden, salarissen en management niet de zaken om dat te keren.

Wat is werkbeleving en hoe kan dit beïnvloed worden?

De werkbeleving is te beïnvloeden door jezelf. Ik heb altijd de vergelijking gemaakt over de opvoeding die ikzelf heb genoten: ik heb één zus. En als wij over onze jeugd praten dan lijkt het voor onbekenden alsof wij beide in totaal andere omstandigheden met andere ouders zijn opgegroeid. Beleving is je persoonlijke emotionele interpretatie van een actie, omstandigheden, contacten, enzovoorts en staat in relatie tot je karakter, dat wat je van nature meekrijgt.

De afgelopen jaren is er wel een kentering voelbaar en zichtbaar in de standaard aangeleerde werkbeleving. Hiermee bedoel ik dat werken altijd gericht was op meer inkomen, meer aanzien en vooral hard werken ook al vond je het niks. Kentering: Men wil meer uit werk halen dan alleen actief zijn voor het inkomen en statusvergroting. In de westerse maatschappij zijn steeds meer mensen ook op zoek naar hun eigen talenten en werkgeluk. We moeten al zo lang werken laten we er dan wel voldoening in hebben en ons er ook gelukkig in voelen. Want we hebben wel door dat als je je gelukkig voelt in dat wat je doet, dan gaat alles gemakkelijker, ben je productiever en kun je langer blijven werken. Dat is goed voor jou dat is goed voor de werkgevers en ondernemers en dat is goed voor de volgende generatie.

 

 

redactie-vrouw-werkbeleving